Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Українець А. І. Застосування безреагентно модифікованої води для підвищення ефективності харчового виробництва і поліпшення якості продукції / А. І. Українець, Ю. В. Большак, А. І. Маринін // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 5(1). - С. 186-199. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_5%281%29__24 Узагальнено підходи до вирішення проблеми поліпшення якості питної води як харчового продукту та як сировинного компонента харчового виробництва. Показано, що питна вода як найважливіший продукт харчування, який, попри відсутність калорій, має ознаки харчового продукту й характеризується вмістом важливих для фізіології життєдіяльності макро- та мікроелементів, кількісні показники яких обмежено чинними санітарними правилами та нормами, і які визначають фізіологічну повноцінність питної води. Наведено результати впливу фізичних (безреагентних) чинників на фізико-хімічні властивості води, що призвели до відкриття явища біологічної активності безреагентно модифікованої води у харчових технологіях. Даний ефект відкриває шлях до розробки нових високоефективних та екологічно досконалих технологій переробки харчової сировини й виготовлення харчової продукції з поліпшеними споживчими властивостями і з можливістю набуття ними в процесі виробництва певних цінних оздоровчих властивостей. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Українець А. І. Застосування безреагентно модифікованої води для підвищення ефективності харчового виробництва і поліпшення якості продукції / А. І. Українець, Ю. В. Большак, А. І. Маринін // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 5(1). - С. 186-199. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_5(1)__24.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |