Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Захаров В. В. Озонування рідин молочної промисловості / В. В. Захаров, Ю. Г. Змієвський, І. М. Білецька, В. Г. Мирончук // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 5(1). - С. 124-130. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_5%281%29__17 Розглянуто вплив температури оброблюваного розчину та середовища, часу обробки озоном та швидкості прокачування озоно-газової суміші на ефективність процесу озонування. Описано механізм розпаду розчиненого озону в рідинах. Для досліджень використовувався розчин нанофільтраційного пермеату, отриманий на лабораторних установках. Розчин піддавався обробці при різних температурах, тривалості обробки та швидкості подачі озоно-газової суміші. Обробка розчину озоном і подальше видалення окислених органічних домішок на вугільному фільтрі надало змогу зменшити показник хімічного споживання кисню на 96 % - з 11 400 мг O Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Захаров В. В. Озонування рідин молочної промисловості / В. В. Захаров, Ю. Г. Змієвський, І. М. Білецька, В. Г. Мирончук // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 5(1). - С. 124-130. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_5(1)__17.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |