Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Самсонов В. В. Оптимізація процесу лабораторних досліджень на основі системного підходу / В. В. Самсонов, А. М. Сільвестров, О. М. Скринник // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 4. - С. 24-34. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_4_5 Розглянуто проблему підвищення ефективності існуючих лабораторних досліджень загальноінженерних дисциплін, які характеризуються застарілою фізико-математичною основою, що знижує інтерес у студентів до більш глибокого аналізу об'єктів і процесів. Доведено, що експериментальні дослідження повинні мати своєю метою уточнення математичної моделі об'єкта, що досліджується, на основі системного підходу, за якого результати досліджень оцінюються основними показниками якості освітніх ресурсів, таких як успішність, валідність, надійність і технологічність. Для критерію успішності введено діапазон оцінок, які встановлюються розробником курсу. Під технологічністю мається на увазі ступінь автоматизації обробки результатів дослідження. Процес оптимізації лабораторних досліджень проілюстровано на конкретному прикладі. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Самсонов В. В. Оптимізація процесу лабораторних досліджень на основі системного підходу / В. В. Самсонов, А. М. Сільвестров, О. М. Скринник // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 4. - С. 24-34. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_4_5.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |