Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Гуць В. С. Вдосконалення теорії моделювання амінокислотного складу напівфабрикатів із зеленої маси рослин / В. С. Гуць, Г. О. Сімахіна, Л. М. Cолодко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 4. - С. 244-251. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_4_32 На основі літературних даних і власних досліджень обгрунтовано можливість вирішення проблеми білкового дефіциту в раціонах харчування населення шляхом підвищення біологічної цінності рослинних білків унаслідок оптимізації протеїнової складової в рецептурах готових продуктів. Запропоновано вдосконалену теорію моделювання амінокислотного складу білкових напівфабрикатів із зеленої маси сільськогосподарських і дикорослих рослин - цукрового та столового буряків, моркви, портулаку, черемші тощо. Встановлено величину площі профілю якості для ідеального білка за умови, що для всіх незамінних амінокислот скор становить одиницю. Запропонована модель надасть змогу створювати на основі напівфабрикатів із зеленої маси рослин композити зі збалансованим амінокислотним складом, що вирішує важливе соціально-економічне завдання у сфері харчових технологій. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Гуць В. С. Вдосконалення теорії моделювання амінокислотного складу напівфабрикатів із зеленої маси рослин / В. С. Гуць, Г. О. Сімахіна, Л. М. Cолодко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 4. - С. 244-251. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_4_32.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |