Наукова періодика України Наукові праці Національного університету харчових технологій


Дорохович В. В. 
Інноваційні технології борошняних кондитерських виробів зі зниженою калорійністю / В. В. Дорохович // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 4. - С. 199-206. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_4_26
Наведено результати досліджень з розроблення борошняних кондитерських виробів зниженої калорійності. При розробленні кексів мета досягається шляхом зменшення кількості жиру за рахунок застосовування продукту BENEO і цукрозаміника (лактитол), бісквітів і білково-збивного печива - цукрозамінників (лактитол, ізомальтитол, мальтитол, еритритол). Встановлено, що у разі зменшення жиру більш ніж на 30 % спостерігається різке зменшення питомого об'єму кексів, застосування лактитолу та зменшення кількості жиру надає виробам статус "зі зниженою калорійністю". Цукрозамінники лактитол, мальтитол, еритритом сприятливо впливають на піноутвореня, бісквіти на еритритолі та білково-збивне печиво на лактитолі та ізомальтитолі мають статус "зі зниженою калорійністю".
  Повний текст PDF - 368.383 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Дорохович В.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Дорохович В. В. Інноваційні технології борошняних кондитерських виробів зі зниженою калорійністю / В. В. Дорохович // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 4. - С. 199-206. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_4_26.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Дорохович Вікторія Віталіївна (технічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського