Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Шидакова-Каменюка О. Г. Вплив продуктів переробки горіхової сировини на технологічні властивості борошна пшеничного / О. Г. Шидакова-Каменюка, Г. В. Новік, С. Г. Олійник, Г. В. Запаренко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 4. - С. 183-190. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_4_24 Досліджено вплив продуктів переробки горіхової сировини (дієтичних добавок "Шрот кедрового горіха" та "Шрот грецького горіха") на показники якості клейковини й структурно-механічні властивості пшеничного тіста. Встановлено, що внесення добавок у кількості 5,0 - 20,0 % від маси борошна сприяє зміцненню клейковини, зменшенню її виходу та зниженню гідратаційної здатності. Водночас виявлено покращення водопоглинальної здатності тіста з добавками, подовження тривалості його утворення та підвищення ступеня розрідження під дією механічної обробки. Вплив продуктів переробки горіхів на технологічні властивості пшеничного борошна необхідно враховувати під час розроблення рецептур та обгрунтування параметрів технологій борошняної продукції з використанням зазначених добавок. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Шидакова-Каменюка О. Г. Вплив продуктів переробки горіхової сировини на технологічні властивості борошна пшеничного / О. Г. Шидакова-Каменюка, Г. В. Новік, С. Г. Олійник, Г. В. Запаренко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 4. - С. 183-190. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_4_24.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |