Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Дорохович А. М. Використання модифікованого крохмалю та ізоляту молочного білка в технології затяжного печива спеціального призначення / А. М. Дорохович, М. М. Петренко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 4. - С. 159-166. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_4_21 Описані результати теоретичних і експериментальних досліджень щодо використання у технології затяжного печива зшитого крохмалю та ізоляту молочного білка. Об'єктом для збагачення виступає затяжне печиво, оскільки воно має оптимальне співвідношення білків, жирів і вуглеводів порівняно з рештою видів печива. Увага приділена вибору оптимального співвідношення нових сировинних компонентів, їх впливу на якість затяжного печива та напівфабрикатів для його виробництва (емульсія, тісто). Охарактеризовано вплив зшитого крохмалю та білкового ізоляту на процеси термообробки та зберігання затяжного печива. Доведено суттєвий вплив нової сировини на структурно-механічні показники тіста, яке набуває більш пружних властивостей за рахунок збільшення кількості зв'язаної вологи. Встановлено, що внесення крохмалю і білкового ізоляту подовжує тривалість термообробки затяжного печива. Затяжне печиво з новою сировиною має хороші органолептичні показники, високу біологічну та харчову цінність, збагачене білками і харчовими волокнами. Це функціональний продукт, що забезпечує 20 % добової потреби людини в клітковині. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Дорохович А. М. Використання модифікованого крохмалю та ізоляту молочного білка в технології затяжного печива спеціального призначення / А. М. Дорохович, М. М. Петренко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 4. - С. 159-166. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_4_21.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |