Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Долінський А. А. Особливості впливу конструкції кавітаційних змішувачів на властивості отриманих дисперсних систем / А. А. Долінський, Л. Ю. Авдєєва, Л. Ю. Жукотський, А. А. Макаренко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 4. - С. 105-111. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_4_15 Наведено результати експериментальних досліджень з визначення впливу гідродинамічної кавітації на процес диспергування складних багатокомпонентних систем. Проаналізовано переваги використання змішувачів статичного типу для виникнення гідродинамічної кавітації та інтенсифікації енергоємних масообмінних процесів. Розглянуто вплив конструкції кавітаційних змішувачів і геометрії соплового пристрою при обробці рідких складних гетерогенних систем на отримання наносистем із заданими властивостями. Виявлено емпіричні залежності середнього умовного діаметра частинок системи від геометричних характеристик кавітаційного реактора пристрою і наявності діафрагми. Встановлено раціональні умови проведення процесу диспергування. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Долінський А. А. Особливості впливу конструкції кавітаційних змішувачів на властивості отриманих дисперсних систем / А. А. Долінський, Л. Ю. Авдєєва, Л. Ю. Жукотський, А. А. Макаренко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 4. - С. 105-111. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_4_15.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |