Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Козирський В. В. Обгрунтування створення нейронної мережі оцінки витрат виробничих енергетичних ресурсів хлібокомбінату / В. В. Козирський, В. В. Момотюк, Н. А. Заєць // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 3. - С. 7-14. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_3_3 Оцінено актуальність створення математичних моделей оцінки значень економічних і виробничих параметрів при виконанні асортиментного завдання на хлібокомбінаті. На початкову етапі запропоновано використання лінійного кореляційного аналізу з метою виявлення ймовірної лінійності взаємозв'язків. Опрацювання даних пасивного експерименту, проведеного на виробничому об'єкті, показало відсутність лінійних залежностей між добовим асортиментним завданням та енергетичними витратами на його реалізацію (витрати електроенергії та природного газу). Для подальших досліджень використано штучні нейронні мережі типу багатошаровий персептрон, які продемонстрували адекватність при оцінці виробничихпроцесів на хлібокомбінаті. Градієнтним методом оптимізовано початкову архітектуру нейронної мережі. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Козирський В. В. Обгрунтування створення нейронної мережі оцінки витрат виробничих енергетичних ресурсів хлібокомбінату / В. В. Козирський, В. В. Момотюк, Н. А. Заєць // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 3. - С. 7-14. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_3_3.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |