Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Бондаренко Ю. В. Використання урбечу з насіння льону у виробництві пшеничного хліба / Ю. В. Бондаренко, В. І. Дробот, О. А. Білик, Я. І. Білас // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 3. - С. 228-237. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_3_29 Представлено порівняльну оцінку хімічного складу урбечу насіння льону та пшеничного борошна, досліджено вплив урбечу на якість хліба у разі включення його до рецептури. Відзначено, що введення до рецептури хлібобулочних виробів урбечу насіння льону надає змогу збагатити їх такими фізіологічно-функціональними інгредієнтами, як білки з повноцінним аміно-кислотним складом, поліненасичені жирні кислоти, харчові волокна, з яких значна частина водорозчинні, вітаміни, мікро- та макроелементи, лігнани. Встановлено, що додання в тісто урбечу з насіння льону призводить до зменшення кількості сирої клейковини, її гідратаційної здатності, розтяжності, збільшення її пружності, що обумовлює його вплив на формування об'єму тістових напівфабрикатів і готових виробів. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Бондаренко Ю. В. Використання урбечу з насіння льону у виробництві пшеничного хліба / Ю. В. Бондаренко, В. І. Дробот, О. А. Білик, Я. І. Білас // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 3. - С. 228-237. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_3_29.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |