Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Дорохович В. В. Розроблення бісквітів дієтичного призначення на основі цукрозамінників нового покоління / В. В. Дорохович, А. Г. Абрамова // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 3. - С. 217-227. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_3_28 Науково обгрунтовано доцільність застосування цукрозамінників поліолів у технології бісквітів дієтичного призначення. Визначено можливості застосування ізомальтитолу, еритритолу, мальтитолу у технології бісквітів. Проведено дослідження в'язкості і поверхневого натягу водних розчинів цукрозамінників, впливу цукрозамінників на піноутворюючу здатність і стійкість піни меланжу, органолептичні, фізико-хімічні та структурні показники готових виробів. Встановлено, що еритритол та ізомальтитол при виготовленні бісквітів за традиційними технологіями зменшують пористість та об'ємну масу. У результаті реалізації комплексу технологічних рішень було одержано бісквіти на еритритолі та ізомальтитолі, які за органолептичними і структурними показниками наближаються до традиційних бісквітів на цукрі. За результатами досліджень розроблено рецептури й технології бісквітів на цукрозамінниках нового покоління: ізомальтитолі, еритритолі, мальтитолі. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Дорохович В. В. Розроблення бісквітів дієтичного призначення на основі цукрозамінників нового покоління / В. В. Дорохович, А. Г. Абрамова // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 3. - С. 217-227. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_3_28.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |