Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Фролова Н. Е. Узагальнення практичних розробок ідентифікації компонентів джерел аромату / Н. Е. Фролова, А. І. Українець, І. М. Силка // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 3. - С. 161-171. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_3_21 Представлено аналіз існуючих способів ідентифікації компонентів рослинних джерел аромату та акцентовано увагу на можливостях якісного аналізу газової хроматографії. Об'єкт дослідження - модельна матриця (суміш терпенових вуглеводнів і їх кисневмісних похідних відомого та невідомого складу). Проведено газохроматографічний аналіз модельних матриць на капілярних колонках з нерухомими фазами різної полярності. За результатами досліджень графічно зображено кореляційні залежності типу "відносний сигнал утримування - температура кипіння". Встановлено, що найбільшої точності ідентифікації компонентів джерел аромату вдається досягти при проведенні групової ідентифікації на графіку, що об'єднує залежності відносних сигналів утримування на різних нерухомих фазах конкретно для певної групи компонентів, а саме: терпенів і терпеноїдів. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Фролова Н. Е. Узагальнення практичних розробок ідентифікації компонентів джерел аромату / Н. Е. Фролова, А. І. Українець, І. М. Силка // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 3. - С. 161-171. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_3_21.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |