Наукова періодика України Наукові праці Національного університету харчових технологій


Салюк А. І. 
Режими метанової ферментації курячого посліду / А. І. Салюк, А. В. Котинський, С. О. Жадан, Є. Б. Шаповалов // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 2. - С. 31-36. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_2_6
Наведено результати моделювання виробництва метану з курячого посліду у безперервному режимі. Проведено експериментальні дослідження з періодичної метанової ферментації при різній вологості субстрату у мезофільних і термофільних умовах. На основі одержаних результатів визначено кінетичні параметри реакції ацетокластичного метаногенезу, які використано для моделювання виробництва метану в безперервному режимі. Встановлено значення технологічних параметрів, що відповідають різним режимам роботи біогазової установки у мезофільних і термофільних умовах. Максимальний вихід метану з одиниці об'єму апарата у мезофільному режимі спостерігається при вологості субстрату 88 % і часі обороту реактора 14,75 доби, а в термофільному - при вологості субстрату 92 % і часі обороту реактора 4,88 доби.
  Повний текст PDF - 384.27 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Салюк А.
  • Котинський А.
  • Жадан С.
  • Шаповалов Є.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Салюк А. І. Режими метанової ферментації курячого посліду / А. І. Салюк, А. В. Котинський, С. О. Жадан, Є. Б. Шаповалов // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 2. - С. 31-36. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_2_6.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Салюк Анатолій Іванович (технічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського