Наукова періодика України Наукові праці Національного університету харчових технологій


Булій Ю. В. 
Підвищення експлуатаційних характеристик брагоректифікаційних установок шляхом використання технології керованої ректифікації / Ю. В. Булій, П. Л. Шиян, А. М. Куц, А. П. Дмитрук // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 2. - С. 234-240. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_2_30
Запропоновано енергозберігаючу технологію керованої ректифікації. Досліджено її ефективність для процесів розгонки спиртовмісних фракцій і перегонки зрілої бражки. Визначено технологічні показники роботи експериментальних розгінної та бражної колон. Встановлено переваги запропонованої технології: в процесі розгонки відбувається максимальне вилучення головних домішок, ступінь вилучення спиртів сивушного масла та метанолу підвищується на 60 %, кратність їх концентрування на 52 - 69 %. При збільшенні часу затримки бражки на тарілках до 12 с концентраціяетанолу в бражному дистиляті збільшується на 28 %. При цьому питомі витрати гріючої пари скорочуються на 40 %.
  Повний текст PDF - 475.301 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Булій Ю.
  • Шиян П.
  • Куц А.
  • Дмитрук А.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Булій Ю. В. Підвищення експлуатаційних характеристик брагоректифікаційних установок шляхом використання технології керованої ректифікації / Ю. В. Булій, П. Л. Шиян, А. М. Куц, А. П. Дмитрук // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 2. - С. 234-240. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_2_30.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Шиян Петро Леонідович (технічні науки)
  • Куц Анатолій Михайлович (технічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського