Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Булій Ю. В. Підвищення експлуатаційних характеристик брагоректифікаційних установок шляхом використання технології керованої ректифікації / Ю. В. Булій, П. Л. Шиян, А. М. Куц, А. П. Дмитрук // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 2. - С. 234-240. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_2_30 Запропоновано енергозберігаючу технологію керованої ректифікації. Досліджено її ефективність для процесів розгонки спиртовмісних фракцій і перегонки зрілої бражки. Визначено технологічні показники роботи експериментальних розгінної та бражної колон. Встановлено переваги запропонованої технології: в процесі розгонки відбувається максимальне вилучення головних домішок, ступінь вилучення спиртів сивушного масла та метанолу підвищується на 60 %, кратність їх концентрування на 52 - 69 %. При збільшенні часу затримки бражки на тарілках до 12 с концентраціяетанолу в бражному дистиляті збільшується на 28 %. При цьому питомі витрати гріючої пари скорочуються на 40 %. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Булій Ю. В. Підвищення експлуатаційних характеристик брагоректифікаційних установок шляхом використання технології керованої ректифікації / Ю. В. Булій, П. Л. Шиян, А. М. Куц, А. П. Дмитрук // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 2. - С. 234-240. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_2_30.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |