Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Сімахіна Г. О. Структурні і біохімічні зміни білкових сполук при заморожуванні дикорослих ягід / Г. О. Сімахіна, С. В. Халапсіна // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 2. - С. 158-165. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_2_21 Відродження вітчизняної харчової промисловості, доведення виробленої нею продукції до конкурентоспроможного стану можливе завдяки впровадженню новітніх технологічних процесів із використанням нового обладнання і розширенням спектра сировинних матеріалів. Обгрунтовано та експериментально констатовано факт структурних і біохімічних перетворень білкових сполук дикорослих ягід (на прикладі смородини Ribes nigra L.) під впливом низьких температур. Дія низьких температур викликає ряд позитивних змін у структурі біокомпонентів ягід смородини. Зокрема, збільшується частка легкорозчинних білкових фракцій, підвищується повноцінність білків, полегшується їх перетравність протеолітичними ферментами. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Сімахіна Г. О. Структурні і біохімічні зміни білкових сполук при заморожуванні дикорослих ягід / Г. О. Сімахіна, С. В. Халапсіна // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 2. - С. 158-165. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_2_21.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |