Наукова періодика України Наукові праці Національного університету харчових технологій


Погорілий Т. М. 
Регресійні рівняння для визначення теплопровідності λ міжкристального розчину сахарози при уварюванні цукрового утфелю / Т. М. Погорілий // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 2. - С. 100-113. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_2_15
Реалізовано один із наступних етапів створення математичної моделі процесу масової кристалізації сахарози. При створенні алгоритму проведення розрахунків із визначення розподілу теплових і дифузійних масових потоків між складовими системи комірок (розчин сахарози - кристал цукру - тфель) знайдено регресійні рівняння розподілів для чистоти, сухих речовин міжкристального розчину сахарози у процесі уварювання цукрового утфелю. Кожна з зазначених окремо величин залежить від відносного часу уварювання цукрового утфелю <$E tau "/" tau sub ц>. Знайдені регресійні рівняння побудовано на підставі обробки експериментальних даних, одержаних із застосуванням методу найменших квадратів.Реалізовано один із наступних етапів створення математичної моделі процесу масової кристалізації сахарози. У процесі створення алгоритму проведення розрахунків із визначення розподілу теплових і дифузійних масових потоків між складовими системи комірок "розчин сахарози - кристал цукру - утфель" знайдено регресійні рівняння для густини - міжкристального розчину сахарози у процесі уварювання цукрового утфелю. В одержаних рівняннях густина - залежить від поточної температури розчину та вмісту сухих речовин у ньому. Кожне з знайдених регресійних рівнянь побудовано на основі обробки експериментальних даних, одержаних із застосуванням методу найменших квадратів.Реалізовано один із наступних етапів створення математичної моделі процесу масової кристалізації сахарози. У ході створення алгоритму проведення розрахунків із визначення розподілу теплових і дифузійних масових потоків між складовими системи комірок "розчин сахарози - кристал цукру - утфель" знайдено регресійні рівняння для об'ємної теплоємності <$E c~cdot~rho> міжкристального розчину сахарози у процесі уварювання цукрового утфелю. В одержаних рівняннях величина об'ємної теплоємності <$E c~cdot~rho> залежить від поточної температури розчину та вмісту сухих речовин у ньому. Кожне з знайдених регресійних рівнянь побудовано на основі обробки експериментальних даних із застосуванням методу найменших квадратів.Реалізовано один із наступних етапів створення математичної моделі процесу масової кристалізації сахарози. При створенні алгоритму проведення розрахунків із визначення розподілу теплових і дифузійних масових потоків між складовими системи комірок "розчин сахарози - кристал цукру - утфель" було знайдено регресійні рівняння для теплопровідності міжкристального розчину сахарози при уварюванні цукрового утфелю. В одержаних рівняннях величина теплопровідності залежить від поточної температури T розчину та вмісту сухих речовин СР в ньому. Кожне із знайдених регресійних рівнянь побудовано на основі обробки експериментальних даних, одержаних рядом авторів із застосуванням методу найменших квадратів.
  Повний текст PDF - 411.247 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Погорілий Т.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Погорілий Т. М. Регресійні рівняння для визначення теплопровідності λ міжкристального розчину сахарози при уварюванні цукрового утфелю / Т. М. Погорілий // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 2. - С. 100-113. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_2_15.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Погорілий Тарас Михайлович (технічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського