Наукова періодика України Наукові праці Національного університету харчових технологій


Шкут O. О. 
Можливості використання сідерофорів / O. О. Шкут, О. В. Карпов // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 1. - С. 49-57. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_1_7
Наведено характеристику бактеріальних сідерофорів (опис і загальний механізм дії). Запропоновано класифікацію залежно від функціональних груп, що відіграють роль у зв'язуванні заліза: сідерофори на основі пептидів, сідерофори на основі аміноалканів, сідерофори на основі лимонної кислоти та змішані сідерофори. Розглянуто нову стратегію використання сідерофорів як інструмента в соціомікробіологічних дослідженнях для пригнічення розвитку мікробних спільнот шляхом розриву комунікативних зв'язків у спільноті. Описано дослід з використанням галію для пригнічення розвитку колоній Pseudomonas aeruginosa. Охарактеризовано відомі природні сідероміцини, визначено їх роль у медицині та біоремедіації, а також проблеми впровадження синтетичних сідероміцинів.
  Повний текст PDF - 424.332 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Шкут O.
  • Карпов О.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Шкут O. О. Можливості використання сідерофорів / O. О. Шкут, О. В. Карпов // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 1. - С. 49-57. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_1_7.

      Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського