Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Шкут O. О. Можливості використання сідерофорів / O. О. Шкут, О. В. Карпов // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 1. - С. 49-57. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_1_7 Наведено характеристику бактеріальних сідерофорів (опис і загальний механізм дії). Запропоновано класифікацію залежно від функціональних груп, що відіграють роль у зв'язуванні заліза: сідерофори на основі пептидів, сідерофори на основі аміноалканів, сідерофори на основі лимонної кислоти та змішані сідерофори. Розглянуто нову стратегію використання сідерофорів як інструмента в соціомікробіологічних дослідженнях для пригнічення розвитку мікробних спільнот шляхом розриву комунікативних зв'язків у спільноті. Описано дослід з використанням галію для пригнічення розвитку колоній Pseudomonas aeruginosa. Охарактеризовано відомі природні сідероміцини, визначено їх роль у медицині та біоремедіації, а також проблеми впровадження синтетичних сідероміцинів. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Шкут O. О. Можливості використання сідерофорів / O. О. Шкут, О. В. Карпов // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 1. - С. 49-57. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_1_7. Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |