Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Гусятинська Н. А. Дослідження ефективності застосування природного антимікробного засобу "Бетастаб" при переробленні цукрових буряків / Н. А. Гусятинська, Т. М. Нечипор, С. М. Тетеріна // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 1. - С. 196-202. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_1_24 Наведено результати досліджень ефективності дії дезінфікувального засобу "Бетастаб" на основі натуральних <$E beta>-хмелевих кислот. Дослідження проведено на чистих культурах мікроорганізмів, які належать до контамінуючої мікрофлори дифузійного соку та технологічних вод, зокрема бактерії Bacillus subtilis, B. negatherium, Leuconostoc mesenteroides, дріжджі Saccharomyces cerevisiae, Rhodotorula glutinis, мікроміцети Endomyces lactis. У ході досліджень встановлено високу бактерицидну дію засобу щодо грампозитивних бактерій у разі його використання в концентрації 0,025 +- 0,05 %. Досліджено вплив засобу "Бетастаб" на мікрофлору дифузійного соку у виробництві цукру з буряків. Одержані в ході досліджень результати свідчать про ефективність знезаражувальної дії засобу щодо кислото-утворювальних мікроорганізмів. Варто зазначити, що у разі використання засобу спостерігалась стабілізація показника pH при термостатуванні проб дифузійного соку. Встановлено, що засіб "Бетастаб" є конкурентоспроможним у порівнянні з іншими сучасними біоцидами. Результати лабораторних досліджень підтвердили доцільність використання засобу в промислових умовах. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Гусятинська Н. А. Дослідження ефективності застосування природного антимікробного засобу "Бетастаб" при переробленні цукрових буряків / Н. А. Гусятинська, Т. М. Нечипор, С. М. Тетеріна // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2017. - Т. 23, № 1. - С. 196-202. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2017_23_1_24.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |