Наукова періодика України Наукові праці Національного університету харчових технологій


Вороненко А. А. 
Особливості синтезу полісахариду етаполану на суміші меляси і соняшникової олії / А. А. Вороненко, М. О. Івахнюк, Т. П. Пирог // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2016. - Т. 22, № 6. - С. 45-51. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2016_22_6_8
Досліджено вплив концентрацій моносубстратів у суміші, вмісту джерела азотного живлення в середовищі, а також способу підготовки інокуляту на синтез екзополісахариду (ЕПС) етаполану в процесі культивування Acinetobacter sp. ІМВ В-7005 на суміші меляси та соняшникової олії. Найвищі показники синтезу (кількість синтезованих ЕПС 14,4 г/л, ЕПС-синтезувальна здатність 3,0 г ЕПС/ г біомаси) спостерігалися за умов росту штаму ІМВ В-7005 у середовищі з мелясою (масовою часткою 1,5 % за вуглеводами) та олією (об'ємною часткою 1,5 %) без джерела мінерального азоту з використанням посівного матеріалу, вирощеного у середовищі з мелясою (0,5 %), в якому вміст NH4NO3 знижено у 2 рази (до 0,2 г/л).
  Повний текст PDF - 391.408 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Вороненко А.
  • Івахнюк М.
  • Пирог Т.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Вороненко А. А. Особливості синтезу полісахариду етаполану на суміші меляси і соняшникової олії / А. А. Вороненко, М. О. Івахнюк, Т. П. Пирог // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2016. - Т. 22, № 6. - С. 45-51. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2016_22_6_8.

      Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського