Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Козирський В. В. Використання нечітких мереж Петрі для формування навчальних вибірок синтезу нейронних мереж / В. В. Козирський, В. В. Момотюк, Н. А. Заєць // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2016. - Т. 22, № 6. - С. 28-34. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2016_22_6_6 Проаналізовано специфіку функціонування оптимальних (ефективних) систем управління, оцінено складність побудови таких систем на хлібопекарських виробництвах. Обгрунтування доцільності використання нейронних мереж у процесі побудови системи керування на хлібному виробництві підтвердило необхідність створення окремого блоку оптимальних (ефективних) вибірок, на базі яких синтезуються нейронні мережі. Сформовано алгоритм і структуру системи керування процесом випічки хліба як одного з найбільш енергозатратних. На базі математичних моделей (у вигляді диференційних рівнянь і нейронної мережі) проведено апробацію розробленого підходу, яка довела його перспективність. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Козирський В. В. Використання нечітких мереж Петрі для формування навчальних вибірок синтезу нейронних мереж / В. В. Козирський, В. В. Момотюк, Н. А. Заєць // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2016. - Т. 22, № 6. - С. 28-34. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2016_22_6_6.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |