Наукова періодика України Наукові праці Національного університету харчових технологій


Карпутіна М. В. 
Нешкідливі технології у виробництві безалкогольних напоїв з натуральної рослинної сировини / М. В. Карпутіна, Д. Д. Харгелія // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2016. - Т. 22, № 6. - С. 220-227. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2016_22_6_28
На підставі визначених фізико-хімічних показників рекомендовано до використання в технології безалкогольних ферментованих напоїв оздоровчого призначення сік цукрового сорго сорту Мамонт. Визначено оптимальне співвідношення розбавленого яблучно-вишневого концентрату та сусла з соку цукрового сорго в рецептурі ферментованих напоїв. Запропоновані співвідношення забезпечують необхідну кислотність, гармонійний смак і надають змогу розширити асортимент ферментованих напоїв. Експериментально визначено раціональні параметри зброджування сусла сухими пивоварними дріжджами Saccharomyces cerevisiae раси Safbrew S-33. Аналіз вітамінного складу ферментованих напоїв підтверджує їх оздоровче призначення.
  Повний текст PDF - 382.25 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Карпутіна М.
  • Харгелія Д.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Карпутіна М. В. Нешкідливі технології у виробництві безалкогольних напоїв з натуральної рослинної сировини / М. В. Карпутіна, Д. Д. Харгелія // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2016. - Т. 22, № 6. - С. 220-227. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2016_22_6_28.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Карпутіна Маргарита Віталіївна (технічні науки)
  • Харгелія Дар'я Дмитрівна (технічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського