Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Сабадаш Н. І. Ефективність очищення вовномийної води комплексом ферментів / Н. І. Сабадаш, В. М. Пасічний, А. І. Маринін, Ж. О. Бахмут // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2016. - Т. 22, № 6. - С. 213-219. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2016_22_6_27 Розглянуто можливість застосування комплексу ферментів - продуцентів Bacillus subtilis та Candida lipolytica для очищення вовномийної води, одержаної за допомогою методу високоенергетичної дискретної обробки вовни. Одержано кінетичні криві процесу очищення. Встановлено, що оптимальними витратами комплексу ферментів є використання 5-відсоткового розчину заданої активності, тривалість процесу - 14 - 15 год. Одержаний вовняний жир можна застосовувати у процесі виробництва косметичних засобів. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Сабадаш Н. І. Ефективність очищення вовномийної води комплексом ферментів / Н. І. Сабадаш, В. М. Пасічний, А. І. Маринін, Ж. О. Бахмут // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2016. - Т. 22, № 6. - С. 213-219. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2016_22_6_27.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |