Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Солодко Л. М. Перспективи використання портулаку городнього для отримання оздоровчих продуктів / Л. М. Солодко, Г. О. Сімахіна // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2016. - Т. 22, № 5. - С. 189-194. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2016_22_5_25 Наведено результати аналізу біохімічного складу та визначено біологічну ефективність ліпідів порошкоподібного напівфабрикату з висушеної надземної частини портулаку городнього (Portulaca oleracea L.). Показано, що порошок із висушеної надземної частини портулаку є цінною харчовою сировиною, багатою на фізіологічно функціональні харчові інгредієнти: білки, харчові волокна, мінеральні сполуки (насамперед кальцій і залізо), ряд вітамінів і речовин з антиоксидантною активністю. З'ясовано, що ліпіди висушеної надземної частини портулаку городнього майже на 42 % складаються з ненасичених жирних кислот, причому 27,7 % від загальної суми ліпідів - це поліненасичені жирні кислоти. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Солодко Л. М. Перспективи використання портулаку городнього для отримання оздоровчих продуктів / Л. М. Солодко, Г. О. Сімахіна // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2016. - Т. 22, № 5. - С. 189-194. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2016_22_5_25.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |