Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Рачок В. В. Вплив температури формувальної поверхні матриці екструдера на якість готових виробів / В. В. Рачок, Ю. С. Теличкун, В. І. Теличкун, Ц. Янакієв, С. Стефанов, А. Симітчієв // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2016. - Т. 22, № 5. - С. 161-170. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2016_22_5_21 Досліджено характер впливу температури формувальної поверхні на якість готових виробів. Встановлено що, температура поверхневих шарів тіста лінійно залежить від температури формувальної поверхні. Розраховано зміну густини тістового джгута залежно від вмісту газової фази. Проведено дослідження зміни середньої швидкості потоку тіста з урахуванням температури поверхневих шарів тістового джгута. Доведено, що прогрівання верхніх шарів тістового джгута призводить до зміни реологічних характеристик і до різкого перепаду напруження зсуву. З'ясовано, що ефективна в'язкість зменшується зі збільшенням швидкості зсуву і збільшується з підвищенням температури тіста, також у разі підвищення температури дріжджового тіста спостерігається збільшення в'язкості тіста внаслідок денатурації білків. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Рачок В. В. Вплив температури формувальної поверхні матриці екструдера на якість готових виробів / В. В. Рачок, Ю. С. Теличкун, В. І. Теличкун, Ц. Янакієв, С. Стефанов, А. Симітчієв // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2016. - Т. 22, № 5. - С. 161-170. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2016_22_5_21.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |