Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Ладанюк А. П. Підвищення якості регулювання технологічних об’єктів на основі нейронечітких методів / А. П. Ладанюк, А. О. Безуглов // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2016. - Т. 22, № 4. - С. 17-23. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2016_22_4_4 Обраний метод побудовано на нейронечіткій логіці, що надасть змогу підвищити якість регулювання бурякопереробним відділенням (БПВ). Аналіз та оцінка проведено для визначення можливості використання нейронечітких методів в управлінні БПВ. Об'єктом дослідження обрано управління температурним режимом похилого дифузійного апарата. Для обраної нейронечіткої мережі (ННМ) сформовано функції належності на основі дослідних даних. НYV АНТІВ навчена динаміці для управління температурним режимом, ефективність управління ННМ порівнюється з роботою оптимально налаштованих ПІД регуляторів. Результати роботи ННМ за графіками перехідних процесів демонструють кращу швидкодію й ефективність управління технологічним режимом дифузійної установки, що підтверджує доцільність використання даного підходу в подальшому та його вдосконалення. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Ладанюк А. П. Підвищення якості регулювання технологічних об’єктів на основі нейронечітких методів / А. П. Ладанюк, А. О. Безуглов // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2016. - Т. 22, № 4. - С. 17-23. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2016_22_4_4.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |