Наукова періодика України Наукові праці Національного університету харчових технологій


Стеценко Н. О. 
Дослідження антиоксидантних властивостей антоціанів як необхідних компонентів харчових продуктів в екстремальних умовах життєдіяльності / Н. О. Стеценко, Г. О. Сімахіна, І. Ю. Гойко, С. В. Халапсіна // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2016. - Т. 22, № 4. - С. 167-174. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2016_22_4_22
Надано результати комп'ютерного моделювання будови й антиоксидантних властивостей антоціанів пеларгонідину, ціанідину та дельфінідину. Досліджено електронну будову молекулярних структур, відповідних радикалів, хінонів і гідратованих сполук. Обгрунтовано та підтверджено більш високу антиоксидантну активність пеларгонідину у порівнянні з ціанідином і дельфінідином.
  Повний текст PDF - 401.177 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Стеценко Н.
  • Сімахіна Г.
  • Гойко І.
  • Халапсіна С.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Стеценко Н. О. Дослідження антиоксидантних властивостей антоціанів як необхідних компонентів харчових продуктів в екстремальних умовах життєдіяльності / Н. О. Стеценко, Г. О. Сімахіна, І. Ю. Гойко, С. В. Халапсіна // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2016. - Т. 22, № 4. - С. 167-174. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2016_22_4_22.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Сімахіна Галина Олександрівна (технічні науки)
  • Халапсіна Світлана Владиславівна (технічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського