Наукова періодика України Наукові праці Національного університету харчових технологій


Ковтун Ю. А. 
Дисперсність плазми масляної пасти з комплексом нутрієнтів, що воло¬діють гепатопротекторними властивостями / Ю. А. Ковтун // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2016. - Т. 22, № 3. - С. 246-251. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2016_22_3_31
На підставі аналізу даних літературних джерел у підібрано комплекс біологічно активних добавок з гепатопротекторними властивостями, які використані для розроблення рецептури масляної пасти. Досліджено вплив комплексу добавок на дисперсність плазми у моноліті масляної пасти залежно від температури і терміну зберігання. Встановлено, що у разі внесення комплексу добавок за температури зберігання -18 <^>oC уповільнюється коалесценція краплин плазми у структурі масляної пасти, що пов'язано з самоорганізацією його структури. Виявлено концентрування дрібних краплин плазми на поверхні агрегатів сироваткових білків та інуліну, що свідчить про водневі зв'язки плазми масляної пасти з компонентами добавок.
  Повний текст PDF - 352.955 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Ковтун Ю.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Ковтун Ю. А. Дисперсність плазми масляної пасти з комплексом нутрієнтів, що воло¬діють гепатопротекторними властивостями / Ю. А. Ковтун // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2016. - Т. 22, № 3. - С. 246-251. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2016_22_3_31.

      Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського