Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Павлюковець І. Ю. Біоконверсія пересмаженої соняшникової олії в поверхнево-активні речовини Acinetobacter calcoaceticus ІМВ В-7241 / І. Ю. Павлюковець, Т. П. Пирог // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2016. - Т. 22, № 2. - С. 54-59. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2016_22_2_8 Доведено можливість заміни рафінованої соняшникової олії на відпрацьовану після смаження картоплі та м'яса для синтезу поверхнево-активних речовин (ПАР) Acinetobacter calcoaceticus IMB B-7241. Встановлено, що використання соняшникової олії як джерела вуглецю для одержання посівного матеріалу надає змогу збільшити концентрацію ПАР до 3,8 - 4,35 г/л, що в 1,5 - 2,5 раза більше, ніж у разі застосування інокуляту, одержаного на мелясі. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Павлюковець І. Ю. Біоконверсія пересмаженої соняшникової олії в поверхнево-активні речовини Acinetobacter calcoaceticus ІМВ В-7241 / І. Ю. Павлюковець, Т. П. Пирог // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2016. - Т. 22, № 2. - С. 54-59. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2016_22_2_8. Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |