Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Іщенко В. М. Ідентифікація різних видів молока з використанням інструментальних і хемометричних методів / В. М. Іщенко, О. В. Кочубей-Литвиненко, Н. П. Суходольська, М. В. Іщенко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2016. - Т. 22, № 2. - С. 230-235. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2016_22_2_28 Проведено інструментальний аналіз 23 зразків різних видів молока: незбираного молока натурального та розведеного водою у кількості від 5 до 20 % мас., питних видів молока різної жирності та відновленого молока. Визначено такі показники складу молока, як вміст жиру, білка, лактози, сухого знежиреного молочного залишку, води, щільність, температуру замерзання, показник заломлення та водневий показник (активну кислотність). Для обробки одержаного масиву даних використано метод головних компонент, що надало можливість розділити зразки відновленого та фальсифікованого водою молока. Найбільш важливими показниками, які впливають на віднесення молока до певної групи, є вміст сухого знежиреного молочного залишку, білка, лактози, а також густина та температура замерзання. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Іщенко В. М. Ідентифікація різних видів молока з використанням інструментальних і хемометричних методів / В. М. Іщенко, О. В. Кочубей-Литвиненко, Н. П. Суходольська, М. В. Іщенко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2016. - Т. 22, № 2. - С. 230-235. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2016_22_2_28.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |