Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Корзун В. Н. Технологія десертів спрямованої функціональної дії / В. Н. Корзун, І. Ю. Антонюк // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2016. - Т. 22, № 1. - С. 243-251. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2016_22_1_30 Досліджено хімічний склад десерту "Яблучна піна" підвищеної біологічної цінності і самбуку "Осіння насолода". Як контроль використано оригінальну рецептуру десертів. Вміст мінеральних речовин визначено за допомогою атомно-абсорбційного методу на спектрофотометрі Techtron-AA-4 (Австрія), йоду - методом інверсійної вольтамперометрії (прилад АВА-3). Після аналізу основних показників хімічного складу десерту "Осіння насолода", з'ясовано, що кількість йоду збільшилась до 200 мкг, що відповідає добовій потребі, а кількість селену - до 50 мкг, що відповідає 70 % добової потреби. Для десерту "Яблучна піна" ці показники такі: йод - 200 мкг, селен - 28 мкг на 100 г десерту. Розроблені десерти є продукцією функціональної дії. Нові десерти можна рекомендувати до вживання дорослим і дітям з метою профілактики захворювань щитовидної залози, що сприятиме покращанню здоров'я та самопочуття споживачів. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Корзун В. Н. Технологія десертів спрямованої функціональної дії / В. Н. Корзун, І. Ю. Антонюк // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2016. - Т. 22, № 1. - С. 243-251. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2016_22_1_30.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |