Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Осокіна Н. М. Геометрична характеристика зерна спельти залежно від сорту / Н. М. Осокіна, В. В. Любич, В. В. Возіян // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2016. - Т. 22, № 1. - С. 201-209. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2016_22_1_25 Досліджено геометричну характеристику зерна спельти залежно від сорту. Встановлено, що об'єм зернівки, площа зовнішньої поверхні, об'єм поверхневих шарів і площа зовнішньої поверхні істотно змінюються залежно від лінійних розмірів зернівки та сорту. Збільшення геометричних розмірів зернівки зумовлює зростання площі зовнішньої поверхні, об'єму поверхневих шарів зернівки й об'єму зернівки. Найбільш цінними для переробки є сорти Австралійська 1, лінії LPP 3218, LPP 1305, LPP 3132, LPP 1224, LPP 3117, оскільки їх зерно має низький об'єм поверхневих шарів і, відповідно, містить більшу частку ендосперму. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Осокіна Н. М. Геометрична характеристика зерна спельти залежно від сорту / Н. М. Осокіна, В. В. Любич, В. В. Возіян // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2016. - Т. 22, № 1. - С. 201-209. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2016_22_1_25. Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |