Наукова періодика України Наукові праці Національного університету харчових технологій


Майборода О. І. 
Синтез нових 5-амідо- і 5-(сульфонамідо)ізохінолінів / О. І. Майборода, Н. В. Сімурова, С. О. Ковальова, М. О. Хільченко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2015. - Т. 21, № 5. - С. 250-255. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2015_21_5_33
Розроблено методи функціоналізації 5-аміноізохіноліну за допомогою реакцій із хлорангідридами або сульфенілхлоридами гетерилкарбонових кислот. Синтезовано ряд нових похідних ізохіноліну з різними ароматичними та гетероциклічними фрагментами, що становлять інтерес як потенційно біологічні активні об'єкти. Продемонстровано, що 5-аміноізохіноліни мають значний синтетичний потенціал і є зручними синтонами в моделюванні сполук, які містять фармакофорні угруповання.
  Повний текст PDF - 322.036 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Майборода О.
  • Сімурова Н.
  • Ковальова С.
  • Хільченко М.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Майборода О. І. Синтез нових 5-амідо- і 5-(сульфонамідо)ізохінолінів / О. І. Майборода, Н. В. Сімурова, С. О. Ковальова, М. О. Хільченко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2015. - Т. 21, № 5. - С. 250-255. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2015_21_5_33.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Сімурова Наталія В'ячеславівна (хімічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського