Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Українець А. І. Коагуляційне очищення жомопресової води гелем алюмінію / А. І. Українець, В. В. Олішевський, Н. М. Пушанко, К. В. Ляпіна, А. І. Маринін // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2015. - Т. 21, № 5. - С. 237-243. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2015_21_5_31 Розглянуто можливість застосування сполук алюмінію в ультрадисперсному стані для коагуляційного очищення жомопресової води в схемі підготовки живильної води для дифузійних установок. Запропоновано спосіб одержання стабільностійкого гелю алюмінію шляхом диспергування інкапсульованого наноалюмінію в системі поліетиленгліколь - вода. Доведено, що у разі використання реагенту на основі гелю алюмінію в жомопресовій воді зменшується вміст білкових і пектинових речовин, відповідно, на 50 і 70 % і збільшується ефект її очищення до 23 %, що відкриває нові підходи у водовикористанні цукрового виробництва. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Українець А. І. Коагуляційне очищення жомопресової води гелем алюмінію / А. І. Українець, В. В. Олішевський, Н. М. Пушанко, К. В. Ляпіна, А. І. Маринін // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2015. - Т. 21, № 5. - С. 237-243. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2015_21_5_31.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |