Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Івахнюк М. О. Вплив способу підготовки посівного матеріалу на синтез полісахариду етаполану на олієвмісних субстратах / М. О. Івахнюк, Т. П. Пирог // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2015. - Т. 21, № 5. - С. 17-21. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2015_21_5_3 Показано можливість заміни рафінованої соняшникової олії на відпрацьовану після смаження картоплі і м'яса та нерафіновану для біосинтезу екзополісахариду (ЕПС) етаполану (продуцент - Acinetobacter sp. IMB B-7005). Встановлено, що використання інокуляту, вирощеного на рафінованій соняшниковій олії, супроводжувалося синтезом 14,4 - 15,5 г/л етаполану на відпрацьованій після смаження м'яса та нерафінованій олії (5 %) відповідно. Показники синтезу ЕПС на відпрацьованій після смаження картоплі олії (5 %) вдалося підвищити з 4,2 до 8,1 г/л за рахунок використання інокуляту, вирощеного на відповідному субстраті. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Івахнюк М. О. Вплив способу підготовки посівного матеріалу на синтез полісахариду етаполану на олієвмісних субстратах / М. О. Івахнюк, Т. П. Пирог // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2015. - Т. 21, № 5. - С. 17-21. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2015_21_5_3. Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |