Наукова періодика України Наукові праці Національного університету харчових технологій


Осокіна Н. М. 
Газоутримувальна здатність борошна із зерна спельти залежно від сорту / Н. М. Осокіна, В. В. Любич, В. В. Возіян // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2015. - Т. 21, № 5. - С. 185-190. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2015_21_5_23
Встановлено, що газоутримувальна здатність (ГУЗ) тіста з борошна спельти та стійкість його під час бродіння істотно залежать від вмісту клейковини в зерні, що визначається особливостями сорту. Найвищий показник ГУЗ встановлено для борошна, одержаного з зерна спельти сорту Зоря України, Schwabenkorn і Австралійська 1 після 90-хвилинного бродіння тіста. Проте, для борошна всіх сортів спельти після 60 - 90-хвилинного бродіння є характерним зростання ГУЗ, яка значно зменшується після цього. Більш стійким до тривалого бродіння є тісто з борошна сортів Зоря України, Schwabenkorn і лінія LPP 1305. Між вмістом клейковини в зерні спельти та показником ГУЗ після 60 хв бродіння спостерігається дуже високий зв'язок, що надає можливість прогнозувати його величину.
  Повний текст PDF - 309.091 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Осокіна Н.
  • Любич В.
  • Возіян В.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Осокіна Н. М. Газоутримувальна здатність борошна із зерна спельти залежно від сорту / Н. М. Осокіна, В. В. Любич, В. В. Возіян // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2015. - Т. 21, № 5. - С. 185-190. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2015_21_5_23.

      Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського