Наукова періодика України Наукові праці Національного університету харчових технологій


Гревцева Н. В. 
Дослідження механізму взаємодії овочевих кріопаст з компонентами макаронного тіста / Н. В. Гревцева, Д. О. Набоков // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2015. - Т. 21, № 5. - С. 179-184. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2015_21_5_22
Розроблено технологію макаронних виробів підвищеної харчової та біологічної цінності з додаванням кріопаст із моркви та гарбуза. Досліджено вплив обраних домішок на компоненти макаронного тіста: клейковинні білки, крохмаль, воду. Доведено зміцнювальну дію кріопаст на білки клейковини пшеничного борошна, зниження в'язкості крохмального клейстеру за наявності домішок. За допомогою методу спін-спінового відлуння ЯМР визначено збільшення частки зв'язаної води у макаронному тісті за умови введення кріопаст. За допомогою ІЧ-спектроскопії зразків макаронного тіста виявлено утворення додаткових міжмолекулярних зв'язків і структурних комплексів між компонентами овочевих кріопаст і борошна.
  Повний текст PDF - 372.418 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Гревцева Н.
  • Набоков Д.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Гревцева Н. В. Дослідження механізму взаємодії овочевих кріопаст з компонентами макаронного тіста / Н. В. Гревцева, Д. О. Набоков // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2015. - Т. 21, № 5. - С. 179-184. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2015_21_5_22.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Гревцева Наталія Вячеславівна (технічні науки)
  • Набоков Дмитро Олександрович (технічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського