Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Гревцева Н. В. Дослідження механізму взаємодії овочевих кріопаст з компонентами макаронного тіста / Н. В. Гревцева, Д. О. Набоков // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2015. - Т. 21, № 5. - С. 179-184. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2015_21_5_22 Розроблено технологію макаронних виробів підвищеної харчової та біологічної цінності з додаванням кріопаст із моркви та гарбуза. Досліджено вплив обраних домішок на компоненти макаронного тіста: клейковинні білки, крохмаль, воду. Доведено зміцнювальну дію кріопаст на білки клейковини пшеничного борошна, зниження в'язкості крохмального клейстеру за наявності домішок. За допомогою методу спін-спінового відлуння ЯМР визначено збільшення частки зв'язаної води у макаронному тісті за умови введення кріопаст. За допомогою ІЧ-спектроскопії зразків макаронного тіста виявлено утворення додаткових міжмолекулярних зв'язків і структурних комплексів між компонентами овочевих кріопаст і борошна. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Гревцева Н. В. Дослідження механізму взаємодії овочевих кріопаст з компонентами макаронного тіста / Н. В. Гревцева, Д. О. Набоков // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2015. - Т. 21, № 5. - С. 179-184. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2015_21_5_22.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |