Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Пасічний В. М. Дослідження факторів пролонгації термінів зберігання м’ясних і м’ясомістких продуктів / В. М. Пасічний, А. М. Гередчук, О. О. Мороз, Ю. А. Ястреба // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2015. - Т. 21, № 4. - С. 224-230. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2015_21_4_30 Наведено огляд нових тенденцій у галузі пакування м'ясних продуктів. З метою збереження якості та пролонгації термінів зберігання м'ясомістких кулінарних напівфабрикатів підвищеної харчової цінності на основі м'яса птиці запропоновано використання активного пакування. Вивчено вплив домішок гарбузової пасти та структуроутворювальної речовини кремнезему на термін придатності виробів. Запропоновано результати мікробіологічних досліджень збагаченого каротиноїдами курячого "попкорну" під час зберігання, що доводять ефективність використання поглиначів кисню та випаровувального етанолу в пакуванні напівфабрикатів. У результаті правильного підбору рецептурних компонентів і застосування принципів активного пакування досягнуто збільшення терміну придатності вдосконалених кулінарних виробів учетверо. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Пасічний В. М. Дослідження факторів пролонгації термінів зберігання м’ясних і м’ясомістких продуктів / В. М. Пасічний, А. М. Гередчук, О. О. Мороз, Ю. А. Ястреба // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2015. - Т. 21, № 4. - С. 224-230. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2015_21_4_30.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |