Наукова періодика України Наукові праці Національного університету харчових технологій


Коваль А. О. 
Енергетичні імпульси в середовищах бродильних апаратів / А. О. Коваль, О. В. Чагайда // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2015. - Т. 21, № 4. - С. 137-143. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2015_21_4_18
Наведено інформацію щодо особливостей утворення діоксиду вуглецю з подальшим синтезом диспергованої газової фази. В енергетичних трансформаціях хімічна енергія цукрів перетворюється частково в енергію синтезу біомаси мікроорганізмів та енергію формування міжфазної поверхні у формі диспергованої газової фази. Узагальненням останньої є газоутримувальна здатність розчиненого газу у формі вже диспергованої газової фази. Вплив на ці дві складові виявляється за рахунок зміни тисків, що порушують умови термодинамічної рівноваги, створюючи енергетичні імпульси, наслідками яких є інтенсифікація масообміну, зміни в структурі газоутримувальної здатності за газовою фазою і в режимах синтезу цільових речовин.
  Повний текст PDF - 356.424 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Коваль А.
  • Чагайда О.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Коваль А. О. Енергетичні імпульси в середовищах бродильних апаратів / А. О. Коваль, О. В. Чагайда // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2015. - Т. 21, № 4. - С. 137-143. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2015_21_4_18.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Коваль Алла Олександрівна (фармацевтичні науки)
  • Коваль Андрій Олександрович (технічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського