Наукова періодика України Наукові праці Національного університету харчових технологій


Салюк А. І. 
Напівбезперервне метанове бродіння курячого посліду в термофільному режимі / А. І. Салюк, С. О. Жадан, Є. Б. Шаповалол // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2015. - Т. 21, № 2. - С. 29-35. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2015_21_2_6
Наведено результати дослідження метанового бродіння курячого посліду. Дослідження проводили у реакторі з корисним об'ємом 3 л, що працював у напівбезперервному режимі. Час обороту реактора становив 10 діб, а вміст сухих речовин у субстраті - 10 %. Температура підтримувалась на рівні 50°C. Вміст реактора перемішувався за допомогою механічної мішалки з частотою обертання 38,4 об/хв протягом 15 хв кожну годину. Метанове бродіння проходило за середнього pH 8,1, концентрації амонійного азоту - 3 880 мг/л та вільного аміаку - 1 035 мг/л. У результаті пристосування мікробної популяції до високої концентрації амонійного азоту було досягнуто виробництво 2,62 л/л (262 мл/г СР) біогазу з вмістом метану 58 %.
  Повний текст PDF - 322.104 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Салюк А.
  • Жадан С.
  • Шаповалол Є.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Салюк А. І. Напівбезперервне метанове бродіння курячого посліду в термофільному режимі / А. І. Салюк, С. О. Жадан, Є. Б. Шаповалол // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2015. - Т. 21, № 2. - С. 29-35. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2015_21_2_6.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Салюк Анатолій Іванович (технічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського