Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Гуменюк Г. Д. Стандарти на харчові продукти та їх гармонізація з міжнародними і європейськими вимогами / Г. Д. Гуменюк, Ю. В. Слива // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2015. - Т. 21, № 2. - С. 15-21. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2015_21_2_4 Проаналізовано чинні в Україні нормативні документи, що стосуються таких продуктів, як молоко, м'ясо, риба, зерно, овочі, фрукти та продукти їх переробляння, і рівень гармонізації їх з міжнародними та європейськими стандартами. З'ясовано, що на зазначені види харчової продукції чинними є більше 1 000 стандартів, із них 62 % ДСТУ, 38 % ГОСТ від загальної кількості нормативних документів. Рівень гармонізованих нормативних документів, чинних в Україні, становить в середньому 41,1 і 3,4 %. Задовільним можна вважати рівень гармонізації ДСТУ на методи контролю показників якості і безпечності продукції, який становить 71,8 %, задовільним також є рівень гармонізації стандартів на інші об'єкти харчової галузі. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Гуменюк Г. Д. Стандарти на харчові продукти та їх гармонізація з міжнародними і європейськими вимогами / Г. Д. Гуменюк, Ю. В. Слива // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2015. - Т. 21, № 2. - С. 15-21. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2015_21_2_4.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |