Наукова періодика України Наукові праці Національного університету харчових технологій


Гуменюк Г. Д. 
Стандарти на харчові продукти та їх гармонізація з міжнародними і європейськими вимогами / Г. Д. Гуменюк, Ю. В. Слива // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2015. - Т. 21, № 2. - С. 15-21. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2015_21_2_4
Проаналізовано чинні в Україні нормативні документи, що стосуються таких продуктів, як молоко, м'ясо, риба, зерно, овочі, фрукти та продукти їх переробляння, і рівень гармонізації їх з міжнародними та європейськими стандартами. З'ясовано, що на зазначені види харчової продукції чинними є більше 1 000 стандартів, із них 62 % ДСТУ, 38 % ГОСТ від загальної кількості нормативних документів. Рівень гармонізованих нормативних документів, чинних в Україні, становить в середньому 41,1 і 3,4 %. Задовільним можна вважати рівень гармонізації ДСТУ на методи контролю показників якості і безпечності продукції, який становить 71,8 %, задовільним також є рівень гармонізації стандартів на інші об'єкти харчової галузі.
  Повний текст PDF - 322.69 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Гуменюк Г.
  • Слива Ю.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Гуменюк Г. Д. Стандарти на харчові продукти та їх гармонізація з міжнародними і європейськими вимогами / Г. Д. Гуменюк, Ю. В. Слива // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2015. - Т. 21, № 2. - С. 15-21. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2015_21_2_4.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Слива Юлія Володимирівна (технічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського