Наукова періодика України Наукові праці Національного університету харчових технологій


Сімахіна І. О. 
Виробництво сухого грибного напівфабрикату для збагачення харчових раціонів / І. О. Сімахіна, І. Ю. Гойко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2015. - Т. 21, № 2. - С. 190-196. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2015_21_2_26
Обгрунтовано вибір культивованих грибів як джерела харчового білка для збагачення протеїновою складовою харчових продуктів промислового виробництва та кулінарних виробів. Використаний низькотемпературний спосіб сушіння гливи надав змогу зберегти в сухому напівфабрикаті весь комплекс біологічно активних речовин, синтезованих у сировині природою. Протягом 3 - 4 год з матеріалу видаляється вся вільна і частина зв'язаної з біополімерами грибів води, так що залишкова вологість складає 8 - 10 %. Це забезпечує тривале зберігання грибного напівфабрикату без погіршення його якості й органолептичних характеристик, що надає змогу впродовж року збагачувати протеїновмісними домішками різні харчові середовища.
  Повний текст PDF - 363.231 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Сімахіна І.
  • Гойко І.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Сімахіна І. О. Виробництво сухого грибного напівфабрикату для збагачення харчових раціонів / І. О. Сімахіна, І. Ю. Гойко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2015. - Т. 21, № 2. - С. 190-196. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2015_21_2_26.

      Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського