Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Сімахіна І. О. Виробництво сухого грибного напівфабрикату для збагачення харчових раціонів / І. О. Сімахіна, І. Ю. Гойко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2015. - Т. 21, № 2. - С. 190-196. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2015_21_2_26 Обгрунтовано вибір культивованих грибів як джерела харчового білка для збагачення протеїновою складовою харчових продуктів промислового виробництва та кулінарних виробів. Використаний низькотемпературний спосіб сушіння гливи надав змогу зберегти в сухому напівфабрикаті весь комплекс біологічно активних речовин, синтезованих у сировині природою. Протягом 3 - 4 год з матеріалу видаляється вся вільна і частина зв'язаної з біополімерами грибів води, так що залишкова вологість складає 8 - 10 %. Це забезпечує тривале зберігання грибного напівфабрикату без погіршення його якості й органолептичних характеристик, що надає змогу впродовж року збагачувати протеїновмісними домішками різні харчові середовища. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Сімахіна І. О. Виробництво сухого грибного напівфабрикату для збагачення харчових раціонів / І. О. Сімахіна, І. Ю. Гойко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2015. - Т. 21, № 2. - С. 190-196. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2015_21_2_26. Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |