Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Носенко Т. Т. Вплив технологічних параметрів на втрати білків під час їх ізоелектричного осадження з екстрактів / Т. Т. Носенко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2015. - Т. 21, № 1. - С. 182-188. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2015_21_1_24 Досліджено вплив температури та вологості на швидкість інактивації уреази в соєвій макусі. З'ясовано, що зниження температури від 105 до 70 <$E symbol Р>C супроводжується зменшенням швидкості інактивації уреази, а підвищення вологості макухи значно скорочує тривалість її знешкодження.Досліджено ефективність ізоелектричного осадження білків із білкових екстрактів залежно від іонної сили розчину та значення pH. Показано, що втрати білків із сироватковими водами залежать від іонної сили екстрагенту та від значення pH ізоелектричного осадження. За збільшення іонної сили екстракту втрати білків із супернатантом менші за всі значення pH під час осадження. В той же час, за всіх значень іонної сили екстрагенту ефективність ізоелектричного осадження вища за нижчі (2,5 - 3,5) значення pH. Зазначено, що втрати білків із сироватковими водами залежать також від концентрації білків в екстракті - вони зменшуються за високої концентрації. Встановлено, що значення pH промивної води також впливає на втрати білків і хімічний склад білкових ізолятів. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Носенко Т. Т. Вплив технологічних параметрів на втрати білків під час їх ізоелектричного осадження з екстрактів / Т. Т. Носенко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2015. - Т. 21, № 1. - С. 182-188. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2015_21_1_24.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |