Наукова періодика України Наукові праці Національного університету харчових технологій


Маєвська Т. М. 
Порівняльна характеристика рибних фаршів, промитих водопровідною водою та електрохімічно активованими системами / Т. М. Маєвська, О. С. Віннов // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2013. - № 52. - С. 103-109. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2013_52_14
Проведено порівняльне оцінювання основних фізико-хімічних і технологічних показників сурімі, промитих водою, католітом та анолітом. Надано результати аналізу загального хімічного складу фаршів із прісноводної риби, промитих водою та електроактивованими водними системами. Виявлено, що фарші, промиті анолітом і католітом, мають більш високий вміст вологи за рахунок підвищення вологоутримувальної здатності та дещо менший вміст сирого протеїну за рахунок скорочення кількості саркоплазматичних білків. Визначено енергетичну цінність одержаних продуктів. Встановлено залежність розчинності сполук білкової природи сурімі від використовуваної у виробництві промивної рідини. Показано, що електрохімічно активовані системи сприяють збільшенню на 2,5 % вмісту високомолекулярних білків у сурімі. Порівняно технологічні характеристики промитих фаршів, одержаних із застосуванням аноліту, католіту, водопровідної води. Доведено переваги використання електрохімічно активованих водних систем у технології сурімі з метою покращання якісних характеристик продукту.
  Повний текст PDF - 967.762 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Маєвська Т.
  • Віннов О.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Маєвська Т. М. Порівняльна характеристика рибних фаршів, промитих водопровідною водою та електрохімічно активованими системами / Т. М. Маєвська, О. С. Віннов // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2013. - № 52. - С. 103-109. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2013_52_14.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Маєвська Тетяна Миколаївна (технічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського