Наукова періодика України Наукові праці Національного університету харчових технологій


Чернюшок O. A. 
Вплив сироватки молочної, що підлягала дії електроіскрових розрядів, на гомеостаз організму та працездатність білих щурів / O. A. Чернюшок, О. В. Кочубей-Литвиненко, Л. M. Киричок // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2013. - № 52. - С. 88-96. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2013_52_12
Надано результати експерементального вивчення фізіологічної активності сироватки молочної освітленої (СМО) та сироватки, яка з метою збереження білкового складу, забезпечення седиментаційної стійкості системи, поліпшення органолептичних властивостей і розширення застосування в харочовій промисловсті піддавалася дії електроіскрових розрядів (СМоЕР). Встановлено, що за умов експерементальної аліментарної дистрофії сироватка молочна сприяє нормалізації маси тіла та стреслімітуючих субодиниць (наднирників, тимусу), усуває патологічні зміни енергетичного та пластичного балансу. Сироватка молочна, особливо за умов підвищених навантажень, покращує фізичну працездатність щурів. За здатністю відновлення досліджуваних показників за умов аліментарної дистрофії та актопротекторною дією показано суттєву перевагу СМоЕР над СМО. Одержаними результатами обгрунтовано доцільність і перспективність застосування СМоЕР у харчовій промисловості для розширення асортименту продуктів, виготовлених на її основі, зокрема, для підвищення працездатності за тривалих перевантажень (емоційних, фізичних, розумових) і прискорення відновлення гомеостазу за умов аліментарної дистрофії різного генезу.
  Повний текст PDF - 1.419 Mb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Чернюшок O.
  • Кочубей-Литвиненко О.
  • Киричок Л.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Чернюшок O. A. Вплив сироватки молочної, що підлягала дії електроіскрових розрядів, на гомеостаз організму та працездатність білих щурів / O. A. Чернюшок, О. В. Кочубей-Литвиненко, Л. M. Киричок // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2013. - № 52. - С. 88-96. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2013_52_12.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Кочубей-Литвиненко Оксана Валер'янівна (технічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського