Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Криворотько В. М. Фізико-хімічні взаємодії в харчових середовищах / В. М. Криворотько // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2013. - № 51. - С. 103-108. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2013_51_15 У ході дослідження показано взаємозв'язки між фізико-хімічними властивостями середовищ за впливів температури на процеси деструкції та синтезу речовин мікроорганізмами; загальні співвідношення між швидкостями перебігу трансформацій і масообміну речовин; перспективність досягнення бактеріостатичних ефектів за рахунок осмомолекулярної дифузії. Також показано, що зміни температур середовищ супроводжуються відгуками в швидкостях хімічних, біохімічних і мікробіологічних перетворень у тому числі і за рахунок впливів на величини осмотичних тисків. Доведено, що повноцінне врахування коллігативних властивостей середовищ є перспективним напрямком в досягненні подовжених термінів зберігання продукції, а також, що осмодифузійні процеси оцінюються важливими регуляторами в трансформаціях харчових і мікробіологічних технологій. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Криворотько В. М. Фізико-хімічні взаємодії в харчових середовищах / В. М. Криворотько // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2013. - № 51. - С. 103-108. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2013_51_15. Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |