Наукова періодика України Наукові праці Національного університету харчових технологій


Сімахіна Г. О. 
Технологічні аспекти підвищення біодоступності основних функціональних нутрієнтів / Г. О. Сімахіна // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2013. - № 50. - С. 16-22. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2013_50_3
На підставі літературних та експериментальних досліджень установлено залежність біодоступності вітамінів і мінеральних елементів в організмі людини від форми використаних нутрієнтів, що вимагає науково обгрунтованих підходів у разі збагачення ними харчових середовищ. Зокрема, збагачення середовищ аскорбіновою кислотою вимагає її введення у вигляді монопрепарату або у поєднанні з іншими біологічно активними речовинами синергічної дії; ефект накопичення мінеральних елементів в органічній формі у рослинних матеріалах зростає в декілька разів щодо неорганічної.
  Повний текст PDF - 1.072 Mb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Сімахіна Г.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Сімахіна Г. О. Технологічні аспекти підвищення біодоступності основних функціональних нутрієнтів / Г. О. Сімахіна // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2013. - № 50. - С. 16-22. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2013_50_3.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Сімахіна Галина Олександрівна (технічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського