Наукова періодика України Наукові праці Національного університету харчових технологій


Носенко Т. Т. 
Використання мікрохвильової обробки в технології переробки насіння ріпаку / Т. Т. Носенко, В. А. Кіщенко, Д. М. Михальчук, Т. O. Кот // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2013. - № 50. - С. 124-128. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2013_50_23
Досліджено вплив попередньої мікрохвильової обробки насіння ріпаку на вміст глюкозинолатів, кількісний вихід олії, вміст пероксидів, жирно-кислотний склад. В процесі досліджень використано мікрохвильову обробку насіння ріпаку потужністю НВЧ-поля 100 - 300 Вт. Олію вилучено за допомогою методу пресування на лабораторному пресі, вміст глюкозинолатів визначено за допомогою методу глюкотесту, пероксидне число - за допомогою йодометричного методу, жирно-кислотний склад олії - за допомогою методу газорідинної хроматографії. Показано можливість використання мікрохвильової обробки насіння ріпаку для зменшення вмісту глюкозинолатів у насінні та продуктах його переробки. Волого-теплова обробка насіння ріпаку з нагріванням у мікрохвильвому полі суттєво прискорює процес висушування та збільшує вихід пресової олії. Пресова олія, одержана після обробки сировини в полі НВЧ, мала суттєво нижче значення пероксидного числа та не відрізнялась за жирно-кислотним складом від контрольного зразка. Одержані результати можна використовувати під час одержання ріпакової олії та обробки ріпакової макухи з метою зменшення вмісту глюкозинолатів.
  Повний текст PDF - 961.874 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Носенко Т.
  • Кіщенко .
  • Михальчук Д.
  • Кот Т.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Носенко Т. Т. Використання мікрохвильової обробки в технології переробки насіння ріпаку / Т. Т. Носенко, В. А. Кіщенко, Д. М. Михальчук, Т. O. Кот // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2013. - № 50. - С. 124-128. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2013_50_23.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Носенко Тамара Тихонівна (біологічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського