Наукова періодика України | Наукові праці Національного університету харчових технологій | ||
Лазаренко М. М. Вплив молекулярної рухливості у системі триацилгліцеринів на їх діелектричні та теплофізичні властивості / М. М. Лазаренко, М. В. Лазаренко, С. В. Баглюк, Д. В. Копильцев, О. В. Плешакова // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2013. - № 50. - С. 119-123. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2013_50_22 Досліджено теплофізичні та діелектричні властивості рафінованої соняшникової олії, яка є сумішшю триацилгліцеринів і супутніх речовин, із різною термічною передісторією. Розглянуто природу релаксаційних і фазових переходів, що спостерігалися на температурних залежностях питомої теплоємності та комплексної діелектричної проникності. На підставі цього вивчено зміни структури та хімічного складу соняшникової олії у результаті її нагрівання за умов звичайного використання, де є можливими процеси термічної та термоокислювальної деструкції з утворенням шкідливих речовин, які можуть переходити у продукти харчування. Це має важливе прикладне значення у виборі режимів приготування корисних для здоров'я людини харчових продуктів. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Лазаренко М. М. Вплив молекулярної рухливості у системі триацилгліцеринів на їх діелектричні та теплофізичні властивості / М. М. Лазаренко, М. В. Лазаренко, С. В. Баглюк, Д. В. Копильцев, О. В. Плешакова // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2013. - № 50. - С. 119-123. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2013_50_22. Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |