Наукова періодика України Наукові праці Національного університету харчових технологій


Писаренко П. О. 
Вплив умов культивування на інтенсивність виділення бактеріоциноподібних речовин Pseudomonas aeruginosaу складі біоплівки / П. О. Писаренко, О. Б. Балко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2013. - № 50. - С. 51-54. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2013_50_10
Показано, що у складі біоплівки штами Pseudomonas aeruginosa УКМ В-1, УКМ В-12, УКМ В-900 на багатому поживному середовищі (м'ясо-пептонний бульон) утворюють бактеріоциноподібні речовини (БЦР) з середніми показниками активності 12800 ОА/мл, тоді як у середовищі з пониженим вмістом джерел вуглецю та енергії (середовищі Козера з 20 % глюкози) виділення даних антимікробних речовин не відбувається. Тривалість інкубування культур на даних середовищах не впливає на активність БЦР P. aeruginosa. Застосування вказаних штамів мікроорганізмів, як продуцентів БЦР, у складі біопрепаратів буде ефективним лише за умови внесення до складу препаратів додаткових ростових факторів.
  Повний текст PDF - 562.619 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Писаренко П.
  • Балко .

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Писаренко П. О. Вплив умов культивування на інтенсивність виділення бактеріоциноподібних речовин Pseudomonas aeruginosaу складі біоплівки / П. О. Писаренко, О. Б. Балко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2013. - № 50. - С. 51-54. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2013_50_10.

      Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського