Наукова періодика України Наукові праці Національного університету харчових технологій


Котинський А. В. 
Вплив гліцину на фотосинтетичну активність мікроводорості Spirulina platensis (gom.) geitl / А. В. Котинський, А. І. Салюк, А. А. Яковенко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2013. - № 49. - С. 71-77. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2013_49_16
Зазначено, що екзогенне внесення гліцину у середовище культивування призводить до інтенсифікації фотосинтетичних процесів спіруліни, що виражається у збільшенні накопичення біомаси, білка та пігментів, зокрема фікоціаніну, хлорофілу та каротинів. Визначено залежність біосинтетичних процесів спіруліни від концентрації екзогенно внесеного гліцину та від того, за якої густини культури він вноситься.
  Повний текст PDF - 1.292 Mb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Котинський А.
  • Салюк А.
  • Яковенко А.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Котинський А. В. Вплив гліцину на фотосинтетичну активність мікроводорості Spirulina platensis (gom.) geitl / А. В. Котинський, А. І. Салюк, А. А. Яковенко // Наукові праці Національного університету харчових технологій. - 2013. - № 49. - С. 71-77. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Npnukht_2013_49_16.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Салюк Анатолій Іванович (технічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського